« All Evenemang

• Det här event har passerat.

Öppen föräldraakademi – Oss emellan

2 feb kl 15:30 - 18:00

Solvikskolans öppna föräldraakademi
”För högre medvetenhet i mötet med våra barn”

2. Februari: Solvikskolan har sedan starten hämtat sin inspiration ur antroposofin och waldorfpedagogiken. Vad innebär det? Kort presentation av historiken och samtal kring temat med Marcel Desax.

16. Februari: Filmvisning ”Es geht um unsere Wuerde” (”Det är vår värdighet, det handlar om”) Föredrag av Gerald Huether i Sankt Gallen/Schweiz. Tyska med svensk text. Gerald Huether är Tysklands mest kända hjärnforskare, som drar långtgående konsekvenser ur sin forskning och förespråkar ett skolsystem och ett samhälle på helt nya grunder. Ansvarig Uwe Werner Baudisch.

9. Mars: Djupare förståelse i nära relationer – Integritet, äkthet, ansvar och lika värde. Samtal och reflektion, nya tankar och frågor snarare än tips, råd och färdiga svar om att vara förälder. Jesper Thörn presenterar bl.a. Jesper Juuls teoribildning om det relationistiska förhållningssättet.

23. Mars: Barn födda efter 2000-talet har med sig någonting som tidigare inte har funnits. Varifrån kommer det och hur ska vi hantera det? Samtal med Marcel Desax.

27. April: En personlig berättelse om hur jag hittade hem till mitt hjärta via den kanadensiska utvecklingspsykologen Gordon Neufelds bok, Våga ta plats i ditt barns liv – så stärker du relationen till ditt barn och undviker att barnets jämnåriga övertar din roll. med Helena Wåhlin

4. Maj: Om vi tänker oss våra barn om 40 år, vad behöver de av oss nu för att kunna leva de liv de mår bäst av? Vilka hinder råkar vi lägga i deras väg och hur kan vi främja deras egen utveckling? Samtal med Marcel Desax.

Alla tillfällen börjar kl. 15.30 i Solvikskolans gröna hus. Det finns lekrum för barn och Kasperteater i pausen. Inträdet är fritt, en gåva vid utgången är välkommen.
Ta gärna med något till knytis. Vatten, bröd, ost och smör kommer finnas.

Solvikskolans öppna föräldraakademi är ett initiativ av Solvikföräldrar med och för föräldrar, pedagoger och intresserade.

Kontakt, frågor, idéer och tankar:
Uwe Werner Baudisch, mobil: 070-874 68 48, knuwli@yahoo.se

Datum: